Mikor van szükségünk zárszerelésre

Zárszerelésre általában akkor van szükség, ha elromlott a régi, vagy egy új nyílászáróra szeretnének felszereltetni új zárat. Az, hogy kit tudunk hívni a munka elvégzésére leginkább a helyszíntől függ. Elég sok lehetőség és szakember közül lehet válogatni akár az interneten is, nyilván a lakhelyhez kiszálló lesz a befutó.

Mikor van szükségünk zárszerelésre

A biztonság érdekében fontos, hogy megfelelő minőségben legyen elvégezve a munka, illetve jó minőségű termékkel.

Minőségben és technikában is vannak különbségek. Vannak a régebbi és ismert fajták a fogazott és fúrtkulcsos zár, melyhez a kulcsot a zárba helyezve, azt elfordítva tudjuk nyitni vagy zárni az ajtót.

Ezen kívül a modernebb fajták közül gyakori az elektromos zár, valamint a kódkártyás. Mindkettő általában a társasházak megoldása. Kaputelefonhoz kötve, csengetés után egy gombbal nyitható az ajtó, vagy egy kis emblémával, amit a szenzorhoz kell érinteni. Ezek meghibásodás, vagy áramkimaradás esetén problémát okozhatnak, ezért beszerelésük meggondolandó a hagyományos, de akár megerősített zárakkal ellentétben.

A zárszerelő további feladatai közé tartozik még, az ablakrács/biztonsági rács szerelése, illetve a páncélszekrénynyitás.

Az árak általában a szerelés idejétől függnek, van, ahol óradíj van. Minden esetben telefonon kell előre egyeztetni, vázolva a feladatokat, és a szakember fog biztosat mondani.